Offshore keuring

De Noorse overheid accepteert uw NOGEPA (standaard Offshore keuring) verklaring. Hiermee komt de Noorse Offshore Keuring te vervallen.

De standaard Offshore keuring is een keuring voor medewerkers die beroepsmatig werkzaam zijn in de offshore op een Nederlands platform, waarbij er preventief wordt gekeken of iemand medisch geschikt is om zijn functie uit te oefenen. Er zijn ook gespecialiseerde offshore keuringen voor bezoekers (lichtere eisen) en noodpersoneel (zwaardere eisen).

Booreiland situatie

Het werk op een booreiland is lichamelijk zwaar en medewerkers maken lange dagen. Bovendien zijn zij voor langere tijd van huis en staan zij bloot aan rook, kou en ook hitte. Voorts moet men de fysieke gesteldheid hebben om deel te kunnen nemen aan een Emergency noodevacuatie.

De keuring

Met de keuring worden mogelijke gezondheidsrisicofactoren en lichamelijke afwijkingen gesignaleerd. Bovendien mag iemands aanwezigheid op een booreiland ook geen gevaar opleveren voor de gezondheid van de overige medewerkers. De bedrijfsarts is van de specifieke werkomstandigheden op de hoogte en houdt daar rekening mee bij de (offshore) keuring door iedereen behalve de visitors een inspanningstest te laten doen. Mepros heeft n.a.v. de laatste NOGEPA meeting op 22-09-2009 besloten om de inspanningstest op te nemen in het standaard offshore keuringsprotocol. Dit heeft te maken met het feit dat de NOGEPA-richtlijnen een minimum conditie voor medewerkers in de offshore vereisen.

U neemt het volgende mee naar de keuring

  • uw geldige legitimatiebewijs;
  • de ingevulde vragenlijst, als u deze niet vooraf heeft kunnen verkrijgen, kunt u deze ter plekke invullen;
  • uw bril of contactlenzen met de bijbehorende sterkte;
  • de medicijnen die u gebruikt of de namen van de medicijnen op een lijst noteren en meenemen;
  • sportkleding met sportschoenen;
  • uw PSL boekje.

Het urineonderzoek vindt tijdens de keuring plaats.

Hoe vindt het keuringsverslag plaats?

Uw Personal Safety Log (PSL boekje) wordt direct na afloop van de keuring afgestempeld en geldt als bewijs dat u bent gekeurd.

Wat is de geldigheid van de offshore keuring?

De standaard offshore keuring is 2 jaar geldig voor de landen van het Hardanger Agreement (Groot Brittanië, Nederland, Noorwegen).

Wilt u meer weten?

Uw vragen zien we met belangstelling tegemoet.
Als u onderstaand formulier invult, dan nemen wij snel contact met u op.

Voor het maken van een afspraak kunt u ons ook bellen via 0523 - 27 29 26.